Ngadoli Bandwith Internet ilegal Ngasi Tembus 3 Kecamatan Nang Cilacap, Wong Malang Akhire Ngandang

oleh

CILACAP, PORTAL NGAPAK – Alamat diputus kerjasamane nang pihak provider, SL (46) wong asli kan Malang, Jawa Timur kie akhire bakalan ngandang nang penjara.

Perkara lan kasuse terungkap, sebabe najan wis diputus pihak provider SL tesih ngadoli Bandwith Internet secara ilegal internet sing kecepatane 300 Mbps.

Sewulan SL bisa bati lima ngasi 6 jutaan. Ora mung kue, jaringan customer’e juga ngasi tembus 3 kecamatan nang aring Cilacap, Jawa Tengah, antarane Maos, Adipala lan Kroya.

Mbasa ditakoni polisi, SL ngakoni nek awalane usahane kue legal, tapinan teruse diputus sebabe nunggak tagihan ngasi 17 jutaan.

“Iya pak, jalarane diputus pihak provider karena nunggak mbayar tagihan sekitar 17 jutaan.” Jere SL maring Polisi.

Kapolres Cilacap AKBP Leganek Mawardi njelasna, akibate tindakan sing dilakukna pelaku, SL diukum sesuai Pasal 47 Juncto Pasal 11 ayat (1) UU RI Nomor 36 Tahun 1999 tentang Telekomunikasi.

“Sesuwene, Tersangka di ancam enem tahun penjara lan utawa denda sekitar enem atus juta.” Pungkas’e Kapolres Cilacap sing sakdurunge pernah njabat Kapolres Karanganyar.