Walah, Asisten Apoteker Nang Purbalingga Nyambi Dodolan Narkoba

oleh

PURBALINGGA, PORTAL NGAPAK – Pancen ngawur polaeh WH (25) wong Desa Karangsari, Kecamatan Kalimanah, Kabupaten PurbaIingga siji kie.

Dadi asisten apoteker malah nyambi dodolan narkoba, akibate bakal diukum minimal 4 tahun penjara, kue sih mending bisa bae malah tuwa nang penjara, soale ukuman nggo pengedar narkoba maksimale ngasi 15 taunan.

Kaya sing diterangna Kabag Ops Polres PurbaIingga Kompol Pujiono, tersangka sing ngedarna narboka kasuse mlebu maring pasal 112 ayat (1) UU RI Nomor 35 Tahun 2009 tentang Narkotika Juncto Pasal 62 UU RI Nomor 5 Tahun 1997 tentang Psikotropika dan Pasal 197 UU RI Nomor 36 Tahun 2009 tentang Kesehatan.

“Paling singkate tersangka diukum 4 taun penjara, lan paling suwe 15 tahun. Nek dendane antara 800 juta – 8 miliar.” Terang Kompol Pujiono.

Sementara terkait kewanangane, tersangkane kie ditangkap berkat ana laporan sekan warga nang Purwokerto, Banyumas.

Sebabe deweke gulih menggawe nang Purwokerto lan bisa ngeracik obat-obatan nggo digawe Narboka lan di edarna.

“Tersangkane bisa ngeracik obat dewek, sebabe pernah sekolah nang SMK farmasi. Terkait barang buktine wis disita lan pelaku dicekel nang umaeh Sabtu 16 Januari 2021.” Jelas polisi.